уторак, 19. мај 2009.

Prvi novobeogradski sajam knjiga od 19. do 25. maja

Prvi novobeogradski sajam knjiga, na kome će se predstaviti oko 60 izlagača iz Srbije, biće održan od 19. do 25. maja u Hali sportova na Novom Beogradu.
Sajam će otvoriti književnik Mihajlo Pantić, španski pisac Huan Gomes Hurado i predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković.
Na sajmu će se predstaviti izdavačke kuće "Laguna", "Zavod za udžbenike", "Kreativni centar", "Paidea", "Dereta", "Plato", "Kairos", IPS, "Srpska književna zadruga", "Evro Đunti", "Mono i Manjana", "Alnari", "Zograf", "Globosino" i druge.
U okviru Novobeogradskog sajma knjiga biće održan i sajam stripova, koji će biti dopunjen raznim zabavnim sadržajima, među kojima su škola crtanja, radionice za izradu stripa, kao i predavanja o nastanku stripa.
Specijalni gost sajma je španski pisac Huan Gomes Hurado, koji se svojim prvim romanom "Božji špijun" našao na prvom mestu mnogih priznatih bestseler lista, a taj roman je objavljen u 42 zemlje i prodat u preko milion primeraka širom sveta.
Huan Gomes Hurado je za svoj najnoviji roman "Ugovor sa Bogom" dobio prestižnu nagradu "Premio Novela Ciudad Torrevieja".
U okviru sajma predviđena su i gostovanja poznatih pisaca Milorada Pavića, Ljubomira Simovića, Mira Vuksanovića, Marka Vidojkovića i Ljiljane Habjanović Đurović.
U okviru pratećeg programa biće održana i tri okrugla stola sa temama: "Deca i mladi sa knjigom u biblioteci, da ili ne?", "Nastava srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi" i "Knjiga izmedu kulturne misije i tržišta".
Sajam ce za posetioce biti otvoren svakog dana od 10 do 21 čas, a cena ulaznice je 60 dinara. Besplatan ulaz na sajam imaće učenici koji donesu svoje đačke knjižice. (izvor -- PRESS)

Нема коментара: