недеља, 24. мај 2009.

Sizifov kamen

"Megalomanija" nema administratora niti će ga ikada imati. U njoj vladaju haos i slučajnost. To podseća na kotrljanje kamena niz liticu u mitu o Sizifu koji ruši i uništava sve pred sobom. Kamen je važan dok je Sizif potpuno nevažan. Da je tada u Evropi postojao duvan, on se ne bi ni zvao Sizif već Pušač. To je ime koje mu priliči, i Grci bi govorili:
- Pušač ga je ispušio... Ona kamenčuga će mu, na kraju, razbiti glavu...
Juče je Webman bio na nogomentnom terenu, i šutirao loptu. Naravno da to nije imalo nikakvog smisla. Kao kada bi Atila Bič Božji izašao na teren i poželeo da sve oko sebe pobije, ili bar pokori, a ne da nogama, glavom, i ostalim delovima tela udara loptu.
Nekada davno Webman je bio Fudbaler. Kada Internet nije ni postojao, televizori bili crno-beli, računarii skalamerije koje su zauzimali čitave spratove...
Arjuna i Setwah su se tada tek rodili, a možda i nisu?! Ne, nisu se čak ni rodili, ali neke stvari ostavimo nedorečenim.
Webman je bio Fudbaler, i to je imalo značenje u tom vremenu. Njegov tinejdžerski mozak je bio kompatibilan sa igrom zvanom - fudbal.
Kao fudbaler on je umro, nestao, iščezao, onog trenutka kada je napustio rodni grad, mada je i dalje nastavio da živi u Srbiji.
Srbija je dovoljno velilki komad zemlje da bi se tako lako napustila. Za Webmana, ona je njegov Sizifov kamen, a pošto je u međuvremenu duvan iz Amerike donet u Evropu Webmana možete zvati i Pušač.

Нема коментара: