четвртак, 25. јун 2009.

www.elviswanted.com

Adam Maskjevič, američki pisac i sineasta je pokrenuo veb-sajt u nameri da pronikne u delić tajne koja okružuje preminulog kralja rokenrola. Da bi motivisao istraživače, Maskjevič je ponudio astronomsku nagradu: tri miliona dolara za dokaz da je Elvis živ!
- Najveći mit u istoriji pop kulture jeste Prislijeva smrt. Koje činjenice stoje iza njegovog nestanka? Da li se od nas nešto krije? - pita autor sajta koji je, po sopstvenom priznanju, osnovao radi publiciteta.
Maskjevič je snimio dokumentarni film o misteriji koja okružuje Prislijevu smrt. Za potrebe filma intervjuisao je sto sedamdeset i petoro ljudi koji su poznavali Elvisa, ili sa njim bili u kontaktu. Razgovarao je i sa ogromnim brojem fanova kralja rokenrola, i tri četvrtine njih se slaže da je Elvis najverovatnije mrtav. Autor veb-sajta navodi da je ključni razlog za sumnju da je Elvis umro 16. avgusta 1977. godine, činjenica da se medicinsko osoblje ponašalo čudno, i da postoji previše detalja koji se ne uklapaju.
- Ne morate da budete stručnjak da biste se zapitali zašto je sahrana tako brzo obavljena?! Kovčeg je bio zapečaćen, i strasti su se brzo smirile - tvrdi on.
Misteriju predstavlja i Elvisovo srednje ime: na spomeniku piše Aaron, dok je za života Prisli uvek pisao Aron.

(fragment No. 7)

Нема коментара: