понедељак, 18. јануар 2010.

Emo Serpika

Emo Serpika (horoskopski znak: škorpija) ima nekoliko blogova tako da se malo rasplinula u svom pisanju. Ona piše o svemu i svačemu: o hrani, kuvanju... Pa, onda, piše poeziju, prozu...
Naziv jednog od njenih blogova je "Pričam ti priču". Pričati Kralju Pajaca priče nije nimalo jednostavno. Moraš da budeš veoma uvrerljiv pripovedač. I on je nekakav poznavalac priča: toliko ih je napisao i pročitao u svom životu da samog sebe može da nazove ekspertom za priče.
Dakle, Emo Serpika piše o svemu, i to sa ogromnim entuzijazmom! Kao parni valjak melje sve pred sobom!
Neka piše, Kralj Pajaca nema ništa protiv. Lepo od nje što uspeva da prati razne oblasti ljudskog delovanja...
U rubrici "Osnovni podaci o meni" ona kaže:
"Razlozi koji me nagone da pišem jesu mnogobrojni. Najvažniji i najsuptilniji: skloniti barem nešto van domašaja zaborava."
Nije me nešto impresinirala svojim razlozima zašto piše (mislim da potcenjuje snagu zaborava). Mnogo je moćan zaborav, Emo. Moćniji i od beogradske košave... Čisti sve pred sobom!
Navodi i svoje omiljene filmove: "Lovac na jelene", "21 gram", "Pasji život", "Poslednji tango u Parizu", "Kabare", "Ljubavni slučaj PTT službenice"... A gde je na tom spisku „Kad budem mrtav i beo“ Živojina Pavlovića?! Taj je najbolji! Bar od domaćih.
Sve jeste tu, na dohvat ruke, a opet tu ništa nije.
U njenom profilu se može videti koliko godina ima, u kom gradu živi, čije blogove prati... Na tom spisku je i blog Kralja Pajaca.
U blog svet je ušla januara 2009. godine. Kada će iz njega da izađe, još uvek se ne zna?!
Blogovanje ponekad podseća na rovovsku bitku. Čaure se broje na kraju.

6 коментара:

Kajzer Soze је рекао...

Emo_serpica rules!
Ona pročita svaki moj post i ostavi super komentar, a način na koji piše i teme kojima se bavi, pokazuju da ima više pozitivne energije i entuzijazma od duplo mlađih ljudi od sebe i ja joj se beskrajno divim.

emo_serpica је рекао...

Šerpica, Kralju, Šerpica...hahahahhh
al' ti bolje "zakuvavaš" :)
Kajzeru, drug si! ;)tnx

Infinitum је рекао...

Tako je, Kajzere:
Emo_serpica rules!
Eto, Emo - zakuvavam i prokuvavam...
Neko se i naljuti, ali ja sve to radim bez zle namere.
Pozdrav...

emo_serpica је рекао...

Znači, ipak je bila greška :( nema dva posta, i dve besplatne reklame (samo ovog puta bez linka...)Huuu, laknulo mi! O.K. Kralju, zaborav je ključ tvoje priče kao, recimo, kategorija posta. Tu je još i pojam "rasplinjavanja" koja bode oči ("vadi" je ono malo) dok je sledeća rečenica podatak za zbunjivanje: "Sve jeste tu, na dohvat ruke, a opet tu ništa nije"
Poslednja rečenica je vrh!
To bi bilo sve od mene :) Pozzz

Infinitum је рекао...

greška, greška...
i to teška.
O cemu se radi?!
Text je trebalo da ide pre onog o kajzeru, ali kajzerov se nadovezivao na prethodni post, pa je doslo do tumbanja (u kome na srecu niko nije nastradao).

Infinitum је рекао...

p.s. Poslenja tj. zavrsna recenica je - vrh vrhova!
(kao ono - dno dna).