субота, 25. април 2009.

Samoproglašeni administrator

Ponekad se i tako nešto dogodi: da grupa na Facebooku ostane bez administratora. Postoji grupa i nekoliko članova, ali Administrator je odlučio da odustane od dalje avanture. Da li je to kraj grupe? Da li se ona se gasi, nestaje, kao i sećanja na leto kada se gluvarilo u gradskom Parku na kraju grada... Ti tinejdžeri (slučajno?!) iz mog rodnog grada: možda su upravo te godine maturirali ili nisu imali novca da odu na letovanje, i Grad im je bio SVE! APSOLUTNO SVE... Srpski grad, i meni dobro znan... Mogu Vam reći kako se grupa zove: Sreten Mladenović Mika 1916-1942. Ispisane godine jesu godine rođenja i smrti S. M. Mike narodnog heroja. Nije ih imao previše: dvadeset i šest. Nešto je značio u jednom vremenu. Međutim, TO vreme se istrošilo, i u NEW AGE-u ON ništa nije značio. Neko je procenio da su ideali za koje se S. M. Mika borio i umro bili LAŽNI. Zato niko nije vodio računa o njegovoj bisti u Velikom gradskom parku... Kao u priči o "Tužnom princu" Oskara Vajlda... Tako sam postao administrator Mikine grupe na Facebooku... Grupe koja je isfurala svoj fazon, izgubila svrhu, i može mirno da se ugasi, nestane. Sada kada je dobila administratora i nekoliko novih članova možda će opstati još neko vreme? Možda? 
 
(fragment iz romana MEGALOMANIJA,
izdavač - ALMA - 2009.g.)

1 коментар:

Milan је рекао...

GODINA NULTA

Godina Nulta je fatalna.
Ime palog je premazano.
Mladost njegova hrani zemlju za koju je život dao.
„Neki novi klinci“ omamljeni hrle u zagrljaj zveri.
Roditelji im pate od kolektivne amnezije.
Sreten Mladenović-Mika sa svojih dvadeset i šest se nije nagledao u slobodi Sunca.
VEROVAO JE!
Novi naraštaji-New Age,skrnavivši obeležje borca(bez obzira koji san sanjao)krenuli su ka robstvu potrošačkog društva,koje budi primordijum na sebi svojstven način...
No,“put do pakla je poplpčan najlepšim željama“,sa kojima biste u VELIKOM PARKU nestaše preko noći za „generaciju koja raste“.

QUO VADIS SERBIE?!