уторак, 7. април 2009.

Mega lo Mania

Postoji više oprečnih teorija o nastanku svemira i planeta. Jedna od najzanimljivijih jeste ona koju su postavili momci iz „Sensible Softwarea “ u svom hitu Mega lo Mania (1991).
Po njihovim rečima, na vrhu univerzuma se nalazi ogromna staklena kugla u kojoj se „rađaju” planete, nakon čega sledi bespoštedna borba između četiri božanstva za potpunu kontrolu nad njima.
U ulozi jednog od tih božanstava, upravljaćete životima svojih sledbenika kroz sve epohe razvoja civilizacije: od kamenog doba sa pećinskim ljudima naoružanim drvljem i kamenjem, do današnjice i nuklearnih projektila.
Mega lo Mania je strategija u realnom vremenu u kojoj nemate direktnu kontrolu nad podanicima. Svaka epoha sastoji iz tri nivoa, odnosno ostrva, koja morate osvojiti da biste prešli na sledeći nivo.
Vaš osnovni resurs jesu ljudi, i oni služe za popunjavanje armije, istraživanje novih tehnologija i prikupljanje sirovina za izradu oružja.
Prisutan je i bazični oblik diplomatije, tako da se privremeno možete udružiti sa nekim od kompjuterski vođenih igrača. Igra je veoma dinamična, i često se dešava da sekunde odlučuju o pobedniku.
Postoji opcija za kontrolu brzine protoka vremena...

Нема коментара: