понедељак, 14. децембар 2009.

Ko su hakeri?!

Kralj Pajaca bi odgovorio da su oni degenerici, ali da li je baš tako?! Možda bi trebalo pronjuškati po Internetu i otkriti i drugu stranu priče? Ili druga strana priče o hakerima i ne postoji?!
„Hakeri su veoma inteligentne osobe koje istražuju ono što je sakriveno u hardveru i softveru” moguće je pročitati na Mreži.
Očigledno da se ne radi o istomišljeniku Kralja Pajaca. Za citiranog anonimusa sa Neta hakeri nisu degenerici već: “veoma inteligentne osobe”?!
Najlakše je reći da je i taj anonimus sa Neta degenerik, kao i hakeri. Mešutim, ostanimo još neko vreme u njegovim relacijama: Anonimus ima pravo na svoje mišljenje. Ovo je vreme demokratije i demokratija.
Po njemu, “hakeri su časni, pošteni i civilizovani, i imaju svoju kulturu!”
Kako priča ide, Kralj Pajaca će još i da zavoli hakere. To su baš fini momci. Ipak, još neko vreme će o njima da misli da su najobičniji degenerici. On svoje mišljenje ne menja tako lako, i na osnovu tek jednog internet teksta.
A i Anonimus ima još nekih argumenata. Nije to kraj njegovog teksta. Baš se raspisao!
Ulazi u suptilnu igru ko jeste a ko nije haker. Ako je nekome naneo štetu koristeći računar onda on i nije haker već najobičniji – razbijač. Problem je što za takve ne postoji engleska reč. Tačnije postoji, a ona je – haker.
To se zove “circulus vitiosus”.

Нема коментара: