уторак, 30. септембар 2008.

Kafkin grad

Sa malim zakašnjenjem stigao je Setwahov odgovor u vezi zajedničkih promocija. Ključna reč u njegovom komentaru jeste - mašta. Očigledno da mu se ne dopada moje olako odbacivanje njegovog predloga, i prebacivanje u sferu mašte, nemogućeg događaja.
On tvrdi da u svakodnevnom životu ima više mašte nego u našim snovima, i da "ljudi odavno koriste razne stvari kako bi dosegli ono što im nije nadohvat ruke: kuke, štapove, motke, druge ljude, telefone, računare, viljuške, zvuk, pismo, jezik, noge..."
Po njemu, prvo pravilo magije jeste da je iskrenost istina (ISKRENOST JE ISTINA, napisao je Setwah koristeći velika slova), drugo da u "u životu ima više mašte nego u snu", a treće i poslednje da je "samoća tajna otkrića..."
U odgovoru otkriva i svoju trenutnu lokaciju: Prag u Češkoj. Kafkin grad. Čak i pominje Franca Kafku: kako je na ulici video plakat ne kom se Kafka smeši. I pita se: otkud osmeh na Kafkinom izmučenom licu?! Odmah daje i odgovor: za to je zaslužna svemoguća softverska alatka - Photoshop. Osmeh je lažan.

Нема коментара: